marți, 13 iulie 2010

Colectia Yin si Yang

Hey there everyone.
Tocmai ce am terminat munca la o noua colectie intitulata sugestiv in titlu.
Am sa va spun cateva ceva despre conceptul creeator si o sa va las in continuare sa urmariti noile postari.

Conceptele de Yin si Yang –fundamentale in filosofia chineza, reprezintă forţele primordiale şi complementare ce compun universul şi toate elementele acestuia.
Yin - tradus literal prin "loc întunecos, noros, sumbru" este elementul întunecat; el este trist, pasiv, sobru, feminin, introvertit, intim, şi corespunde nopţii.
Yang – tradus prin "loc însorit, strălucire solară" este elementul luminos; este fericit, plin de vitalitate, activ, strălucitor, masculin şi corespunde zilei.
Yin este adeseori simbolizat de apă şi de pământ, în timp ce Yang este simbolizat de foc şi vânt.
Cultura chineza ne spune ca atîta vreme cît vom persista în a separa yin şi yang nu putem spera să-i atingem, fiecare fenomen, eveniment, stare, in natura exterioara sau natura umana se completeaza perfect cu cel complementar lui, ajungandu-se la armonie.

Colecectia Yng Yang va prezinta o lume bazata pe aceasta filosofie, un univers al contradictiilor si al extremelor: stari de spirit diametral opuse, culori reci alaturate celor efervescente, metale si chiffon, tulle si broderii, feminitate si masculinitate, inocenta si provocare.
Fiecare piesa are ca materie prima aluminiul - partea coordonata de Yin cel ce guverneaza caracterele metalului : rece ca si culoare ca si textura, fad si anost, sobru si fara putere de a exprima sentimente. Am incercat sa dau metalului un aspect de vechi, de parca ar fi fost proaspat sters de praful unor vremuri trecute, sa-l lipsesc de stralucirea caracteristica pentru a-l apropia cat mai mult de valentele Yin.
Aluminiului i-am alaturat textilele – Yang - caracterizate de fluiditate, unele de transparenta si de incarcatura energetica data prin culoare. Formele geometrice le-am indulcit prin petale florale, falduri de textil ce se adapteaza pielii, volane, si forme nedefinite maleabile si adaptabile pentru purtator.
Desi aparent se reliefeaza doua lumi ce nu ar putea coexista, prin modalitatile de imbinare am adus bijuteriilor un echilibru al fortelor opuse, forme care ajung sa se imbine si sa se armonizeze, sa se cunoasca unele pe altele, sa se accepte pentru a ajunge la rezultatul scontat.

2 comentarii:

  1. Superba colectia,am ramas fara cuvinte,piesele sunt fantasice absolut toate ,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. iti multumesc muuuuuult, si ma bucur ca plac!

    RăspundețiȘtergere